Oldal kiválasztása
{„dynamic”:true,”content”:”post_title”,”settings”:{„before”:”

„,”after”:”

„}}

Ha vállalkozóként vagy egy szolgáltatás tulajdonosaként már tudod, hogy a PR megjelenés létfontosságú, akkor elindultál a sikeres marketingstratégia felé vezető úton. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy hogyan válassz a sokféle PR megjelenés közül? Ez a bejegyzés ezt a témakört járja körül.

Evenich András

2019. júl. 20. |

A PR megjelenésed már a vállalkozásod indulásakor el kell kezdened, ezzel biztosítod ugyanis, hogy minden elegendő vásárlód és üzletfeled legyen. Irány az online média, a részvétel a közösségek életében, hogy felépítsd szakmai tekintélyed és megbízhatóságod! A közösségi média használata ingyenes is lehet, ezeken jó eredményeket érhetsz el már kis erőfeszítéssel is. Az igazán haladó megoldások közül pedig kiemelt helyet foglal el a PR cikk, mely a tartalommarketing és a klasszikus public relations segítségével éri el a közönséged.

Hogyan készül a PR cikk?

A PR cikk elkészítésekor fel kell használni a public relations szakma alapelveit, s meg kell ragadnod a közönséged figyelmét. Fel kell építened a bizalmat, el kell érned az elköteleződésüket, s a branded beágyazását a tudatalattijukba. Egy ilyen bejegyzés pont ugyanúgy működik, mint a klasszikus PR szakma, csak egyetlen tartalomba sűrítve.
A tartalommarketing szabályai szerint értéket kell adnod az olvasóknak, méghozzá hasznos tartalmat, mivel enélkül rövid úton bezárják a cikket, és nem jut el hozzájuk az mondanivalód. A jól megválasztott cím, az ütős bevezető, a kérdésekre választ megfogalmazó szövegtörzs mind a jó szövegíró ismérvei.

A lendületes stílusú tartalom végére pedig már felépül a bizalom az olvasóban, s mivel a te szolgáltatásod jelenik meg megoldásként, ezért már bizalommal fordul feléd. Ez hatalmas előny a reklámokkal szemben, amelyeknek olyan látogatókat kellene pillanatok alatt megfogniuk, akik először találkoznak a témával. Ezzel szemben a te cikked már megismertette a témát a látogatóval, s erre ott volt az olvasás alatt eltöltött teljes idő. Komoly különbség, a tartalomírás javára!

A PR cikk a keresőoptimalizálási céljaid is segíti, mivel egy erős linket ad vissza egy témádhoz kapcsolódó tartalomból. Az olvasók hosszabb ideig olvassák a tartalmat, s néhányan a weboldaladra is átkattintanak, mindkét mutatót további SEO előnyökkel jutalmazza a Google.

Van egy további keresőoptimalizálási előny is, mely viszonylag újkeletű. A Google már a brand említéseket is vizsgálja, így, ha a cikked beszédet indít be az online felületeken, azok már link nélkül is erősíteni fogják a SEO munkád.

Mi a jó PR megjelenés?

A PR megjelenés természetesen nem csak a jól megírt cikktől számít jónak, sőt nem is csak a PR cikkek tartoznak a témába. A szponzorált bejegyzéseknél nem csak az szükséges, hogy nagy megbízhatóságú oldalra kerüljön ki a tartalom, hanem az általa kiváltott elköteleződés mértéke is.

Ha nincs még ötleted, hova kerüljön ki a megjelenésed, akkor érdemes egy keresőoptimalizálási céggel konzultálni, akinek jól bejáratott PR partnerei vannak. Ezek ráadásul kedvezményt is adnak a SEO cégnek, így áttételesen te is jobb árakat tudsz elérni, mint önállóan érdeklődve.

A nem PR cikkes online megjelenések során pedig ugyanaz a célod, mint az online portálokon közzétett bejegyzéseidnél, a reputáció építés, a beágyazottság növelése és a branded minél szélesebb körben történő terjesztése.

A jó PR megjelenés során beszélnek rólad, megosztják a tartalmaid, s az emberek pozitív érzéseket kapcsolnak hozzád. A szolgáltatásaid, logódat, grafikai megjelenésed később is felismerik, s ezekhez ugyancsak az elégedettség és a megbízhatóság érzését társítják. Így válnak az olvasóid hűséges vásárlókká, akik akkor is megveszik a termékeid, amikor nem is hirdetsz.

Sőt, a vásárlás is elégedettség érzést kelt bennük, melyet megosztanak ismerőseikkel, a közösségi média felületeken, ezek pedig újabb elköteleződést és vásárlókat eredményeznek. Ha jól csinálod a PR megjelenésed, akkor ezek a hatások láncszerűen tovább gyűrűznek az online médiában, így adva a marketing erőfeszítéseidnek egy fontos részét.

Szerző

Evenich András

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Share This