Oldal kiválasztása
{„dynamic”:true,”content”:”post_title”,”settings”:{„before”:”

„,”after”:”

„}}

Az online marketingben és a keresőoptimalizálásban kiemelten fontos a mérés, melyet számos eszköz segítségével végezhetsz el. A legprofibb alkalmazások akár havi több száz dollárba is kerülhetnek, így érdemes kipróbálni az ingyenes PR eszközök sokaságát, melyek sokszor felvehetik a versenyt a fizetős szolgáltatásokkal. Ez a bejegyzés az ilyen szoftverekről szól.

Evenich András

2019. júl. 22. |

Google Analytics

A Google Analytics a Google ingyenes analitikai eszköze, mely elengedhetetlen az online marketing megfelelő méréseinek elvégzéséhez. Mivel széles körben használatos, így akkor is találkozol vele, ha te nem adtad hozzá a weboldaladhoz. A különféle eredmények nyomon követéséhez ugyanis más Google Analytics fiókokhoz is hozzáférést kaphatsz.

Az Analytics számos méréshez használatos, a leggyakoribbak közé tartozik a webhelyre érkező forgalom elemzése, egyes cikkek olvasottságának követése, az oldalon eltöltött idő számolása. Ezeken kívül még nagyon sok mutató érhető el ebben a valóban professzionális szoftverben.

Google Search Console

A Google Search Console régebben Google Webmaster Tools néven futott, s szintén ingyenes. Ebben a szoftverben tudsz számos dolgot tudatni a Google-lel, hozzáadhatsz oldaltérképeket a weboldalad és cikkeid gyorsabb feltérképezéséhez, illetve ezek indexelését manuálisan is kérheted.

Ugyancsak ez a szoftver szedi össze a weboldaladdal kapcsolatos különféle problémákat, a törött linkeket, mobilra nem megfelelő elemeket és mutatja a rád hivatkozó oldalakat is.

Hemingway App

A Hemingway App jelenleg csak angol nyelvű tartalmakra érhető el, a magyar nyelvet nem ismeri. Az angol szövegekhez viszont kiváló eszköz, elemzi a szöveg olvashatóságát, s folyamatosan ötleteket ad a javítására.

Ezek megfogadásával jobb minőségűvé válik a tartalmad, ami nem csak keresőoptimalizálási előny, de az olvasók is szeretni fogják.

Google kereső

A Google keresője az ingyenes PR eszközök között egy olyan találat, amire sokan nem is gondolnak. Kiváló az LSI kulcsszavak megtalálásához, csak írd be a téged érdeklő kulcsszót, majd keress rá.

A találati lista aljára görgetve már látni is fogod a tartalmilag egyező értelmű kulcsszavakat, az emberek még erre kerestek rá a keresések során. Nincs más teendőd, mint felhasználni a munkád során.

Google Ads Kulcsszótervező

A Google Ads Kulcsszótervező szoftver a Google saját kulcsszókutatási eszköze, ahol lekérdezheted a neked fontos kulcsszavak havi keresési mennyiségeit, és megtudhatod, hogy mekkora a verseny a területen.

A Kulcsszótervező emellett kulcsszó ötleteket is ad, ehhez elég beírni egyetlen kulcsszót, témakört vagy akár weboldalt, s a keresőóriás máris szállítja a javaslatokat.

Google Alerts – Google Értesítő

A Google Alerts kiváló a branded figyelésére, s mivel ingyenes, mindenképp érdemes beállítanod riasztásokat. Az eszközben megadhatod a téged érdeklő kulcsszavakat, brand nevet vagy bármilyen más kifejezést, és az értesítési gyakoriságot.

Ezután csak várnod kell. Amikor a Google látja, hogy az interneten felbukkant valamelyik kifejezésed egy új tartalomban, riasztást küld, benne a pontos hellyel.

Ubersuggest

Az Ubersuggest Neil Patel online marketingguru saját eszköze, mely napról napra többet tud. Weboldalakat elemez neked, kulcsszókutatást végez, LSI kulcsszavakat javasol, de a weboldalak linkkutatásához is ideális.

A szoftver keresése ráadásul magyar nyelvre is szűkíthető, így idehaza is ideális segítség.

SharedCount

A SharedCount egy nagyon egyszerű szoftver, beilleszthetsz egy vagy több URL-t, s kiírja, hogy az hányszor volt megosztva a közösségi médiában. Jelenleg a Facebookot és Pinterestet figyeli, előbbinél mutatja a lájkok, megosztások a reakciók számát is.

SmallSeoTools plágium ellenőrző

A SmallSeoTools plágium ellenőrzője segítségével leellenőrizheted, hogy egy neked írt szöveg egyedi-e. Nem a legjobb eszköz a piacon, de a jobb teljesítményű konkurensekért már fizetni kell.

Saját felhasználásra a SmallSeoTools ellenőrzője egészen kiváló.

MOZ Link Explorer

A MOZ a keresőoptimalizálási piac nagyágyúja, komoly analitikai eszközparkkal. Sajnos elég drága, de amiért az ingyenes PR eszközök cikkbe bekerült, az az ingyenes Link Explorer nevű próbalehetősége. Ez havonta 10 linket fizetés nélkül is leellenőriz, részletes adatokat szolgáltatva az adott weboldalról.

Az általános mérőszámként használt Domain Authority és Page Authority is a MOZ találmánya, ezeket is a Link Explorerrel lehet leellenőrizni a legkönnyebben.

Szerző

Evenich András

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem Ipsum 3
Ide jön a rövid leírás Bejegyzés kis cím 3
Share This