Oldal kiválasztása
{„dynamic”:true,”content”:”post_title”,”settings”:{„before”:”

„,”after”:”

„}}

A humor mindig jó eszköz, amikor egy PR videó elkészítéséről van szó. Meg lehet vele fogalmazni a kényes üzeneteket is, s egyéni formátuma miatt könnyen fogyasztható. Ebben a bejegyzésben összeszedtük a közelmúlt legjobb PR videóit.

Evenich András

2019. júl. 25. |

1. Canadian Tire Wheels – a legjobb PR videó

A videó egy tolószékes kisfiúról szól, aki kimarad a gyerekek mindennapi szórakozásából. Amikor találkozik egy másik fiúval, akkor a környékbeli srácok elhatározzák, hogy egy tolószékesként is játszható játékot találnak ki.

A szpot a 2016-os nyári olimpiai játékokra készült, s a kanadai olimpiai csapatot támogatta.

2. Android – Friends Furever

Az Android Friends Furever videója elsőre nem tűnik semmi különösnek, mégis a 2015. év egyik legtöbbször megosztott PR videója lett, több, mint 6,4 millió megosztással. A Google semmi mást nem csinált, mint össze nem illő állatpárokat videózott le, s egymás mögé rakta a rövid szpotokat. Az emberek pedig imádták.

3. Reebok – 25915 Days

 

 

 

Az amerikai sportszergyártó Reebok a PR kampányában azt a tényt használta fel, hogy az átlagos ember 25915 napig él. Az anyagukban végig követtek egy nőt az idős korától a születéséig, mindig egy-egy futást megjelenítve.

A Reebok ezzel azt üzente, hogy mindig tiszteljük a testünket, s hozzuk ki belőle a lehető legtöbbet.

4. Code.org – What Most Schools Don’t Teach

A Code.org kezdeményezés célja, hogy az iskolákban minél jobban megtanítsák a gyerekeket programozni, mivel az szükséges a gondolkodásukhoz is. A videójukban számos tech guru tűnik fel, kezdve Steve Jobs idézetével és Bill Gates bevezetőjével.

A videó azért lett sikeres, mert meg tudta mutatni az IT milliárdosok emberi oldalát is egy jó ügy támogatásának érdekében.

5. GoPro – Fireman Saves Kitten

A GoPro akciókameráiról vált híressé, ahol extrém sportolók és amatőrök veszik fel a strapabíró kamerával a lehető legváltozatosabb helyzeteket. A vállalat megpróbált kimozdulni abból a szerepéből, hogy eszközeivel csak a hasonlóan kockázatos szituációkat lehet levideózni, s nyitott a szélesebb közönség felé.

A Fireman Saves Kitten pont erről szól, egy GoPro veszi fel, ahogy egy tűzoltó kiment egy macskát, s megpróbálja visszahozni az életbe.

6. Nike Women – Better For It

A Nike sportszergyártó is a PR videó szpotok mestere, nincs ez másképp a nőket célzó Nike Women részlegével. A Better For It kampányukban a humort használták eszközként, ahol teljesen hétköznapi nők gondolatait halljuk a sportolás közben.

Mivel a videó szereplőit ugyanazok a kételyek gyötrik, mint minket, így a nézők önkéntelenül is kötődni kezdenek az amerikai márkához.

7. Buzzfeed – Puppyhood

 

https://www.youtube.com/watch?v=L3MtFGWRXAA

Ez a Buzzfeed videó kifejezetten a Purina cég Puppy Chow nevű termékének promótálására készült, a termékelhelyezés azonban egyáltalán nem lett zavaró. A szórakoztató portál egy férfi és egy kiskutya egymásra találását mutatja be, a szokásos kutyás poénokkal.

A kutya megrágcsálja a kanapét, mindenhol vakaródzik, és számos vicces momentumnak lehetünk tanúi, míg a két szereplő egymásra talál. A PR videó jól mutatja be, hogyan lehet promótált videót készíteni egy influencernek.

8. Intel – Meet the Makers

Az amerikai Intel processzorgyártó öt részes Meet the Makers sorozata olyan embereket mutatott be, akik szerte a világon a vállalat termékeit használták fel valamilyen csodálatos dolog megalkotásához.

Az ide beszúrt videóban például a 13 éves Shubham Banerjee a főszereplő, aki az Intel segítségével készített egy braille írás nyomtatót, hogy olcsóbban segíthessen a vak embereken.

A sorozattal az Intel sikeresen emelte be a makrokörnyezetet a globális brand világába, s megmutatta, hogy egy tech óriás is lehet emberközeli.

9. Google Earth – Homeward Bound

 

https://www.youtube.com/watch?v=UXEvZ8B04bE

A Google is kihasználta az érzelmek erejét, amikor térképes szolgáltatását ezzel mutatta be. A videóban Saroo Brierley utazását követhetjük, aki elszakadt a családjától, s később sikeresen kinyomozta a hollétüket.

A Google Earth a videóval azt sugallja, hogy a szolgáltatása nem azért van, mert pénzt szeretne keresni vele, hanem hogy jobbá tegye az emberek életét.

10. Always – Like a Girl

Az Always mindig a nőket állítja a PR videó szpotjai közepébe, akik erősek, s megmutatják, milyen egy igazi nő. A Like a Girl a szokásos sztereotípiákkal indul, ahol a szereplők eljátsszák, mit gondolnak az emberek a csajokról.

Ezt követi viszont a komolyabb hangvételű rész, ahol az összevágott riportok megmutatják, mit is jelent valójában nőként futni, dobni és harcolni.

Szerző

Evenich András

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem Ipsum 4
Ide jön a rövid leírás Bejegyzés kis cím 4
Share This